piątek, 24 stycznia 2014

Pasta z awokado

Idealna na śniadanie, doskonale smakuje z pieczywem, a pracy przy niej naprawdę niewiele :)


Składniki:
  • 1 awokado
  • 2-3 jajka
  • limonka
  • opcjonalnie natka pietruszki, szczypiorek, kiełki, może też być 1 cebulka
  • opcjonalnie pieprz, sól
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, w międzyczasie obierz awokado ze skóry, usuń pestkę i pokrój na drobną kosteczkę, a następnie skrop sokiem z limonki.
Ugotowane jajka także drobno posiekaj, i dodaj do awokado, teraz czas na dodatki użyj tych na które masz ochotę, bądź pod ręką ( natka pietruszki, szczypiorek, kiełki), bez dodatków pasta też wyśmienicie smakuje, dodaj jogurt, dosmacz, wymieszaj i gotowe. Gorąco polecam również na grzanki. Jeśli pastę zblendujemy mamy idealny dip :)
                                                     SMACZNEGO





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz