Składniki:
- około 250 ml soku jabłkowego (lub kawałek masła)
- 3 jabłka
- garść suszonych owoców ( u mnie wybór padł na ulubione daktyle i morele )
- 60g rodzynek
- szczypta mielonego cynamonu lub gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wlej około 150 ml soku do naczynia żaroodpornego(lub użyj masła do natłuszczenia).
Wydrąż jabłka pozostawiając je w całości , możesz pozostawić skórkę i potem obrać maluszkowi, albo od razu jej się pozbyć.
Wypełnij środki jabłek owocami suszonymi i rodzynkami i polej resztą soku jabłkowego.
Posyp cynamonem lub gałka muszkatołową i wstaw do piekarnika.Piecz około 20-30 minut.
Smacznego
Witam, Jakiej marki jest ten niekapek? Sprawdził się?
OdpowiedzUsuńWitam :)
OdpowiedzUsuńNiekapek jest firmy lovi, u nas generalnie córeczka szybciej nauczyła się pić z doidy niż z niekapka ( ten typ tak ma), ale podczas wyjść, spacerów musiała się z nim przeprosić :) i właśnie ten jedynie jej pasuje a mieliśmy ich naprawdę sporo... ;)
Dziękuję za odpowiedź :) Mój synek w domu pije ze zwykłego kubka, ale właśnie na spacery chciałabym mu zabierać niekapek, chociaż ostatnio uczymy się pić wodę z dzióbkiem. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń